Kiipeily Kotkan-Haminan seudulla

Sisäkiipeily

Haminan Aseman koulun köysiseinä

Haminan Aseman koulun liikuntasalissa on käysikiipeilyseinä, joka avattiin syksyllä 2016. Lähes kymmenmetrisellä seinällä on viisi köysilinjaa joista kolmella mahdollisuus myös liidaamiseen eli alaköysikiipeilyyn. Kotkan Kiipeilyseuralla on seinällä vuoro jäsenilleen lauantaisin ja keskiviikkoisin kouluvuoden aikana. Yleisökiipeilytyksiä toteutetaan Aseman koulun seinällä muutamia kertoja kauden aikana. Myös kiipeilykurssit pidetään täällä.

Bouldertupa Kotkassa

Kotkan Kiipeilyseura avasi tammikuussa 2013 Kotkan keskustassa oman pienen boulderointipaikkansa jolle annettiin nimeksi Bouldertupa. Bouldertuvassa pääsevät jäsenemme kiipeilemään erikseen sovittavina aikoina.

 

Ulkokiipeily

Kesäisin Kotkan seudun kiipeily keskittyy ulkokallioille joista lähimpänä sijaitsee Tekun kallio Langinkosken läheisyydessä. Lisäksi Ruotsinpyhtään Haukkakallio ja Huuhkajavuori ovat löytäneet paikkansa kotkalaisten suosiossa. Haminan suuntaan lähdettäessä löytyy taas Viiluvuori ja Marjuvuori Kannusjärven läheisyydestä.

Haukkakallio ja Huuhkajavuori

Keväällä 2014 Ruotsinpyhtään Haukkakallion ja Huuhkajavuoren ylläpito siirtyi Släbi ry:ltä Kotkan Kiipeilyseura ry:lle. Kyselyt ja yhteydenotot kalliot@kotkankiipeilyseura.fi

Jos haluat tehdä uusia reittejä Haukkakalliolle tai Huuhkajavuorelle, niin ota ENSIN yhteyttä kalliot@kotkankiipeilyseura.fi

Täältä löydät Kotkan seudulta kiipeiltävää:

http://27crags.com/areas/16

http://www.slouppi.net/area.phtml?area=Southern-Finland

 

Bouldertupa

Bouldertupa

IMG_20160903_140938

Haminan Aseman koulun seinä