Boulderverstaan toiminta

Bouldervestas on uusi Savotan liikuntakeskukseen sijoittuva Kotkan kiipeilyseuran boulderointila joka valmistui maaliskuun 2021 lopulla.

Boulderverstas on pääasiassa jäsentemme käytössä. Heiltäkin joudumme ottamaan käyttömaksua vuokra ym kulujen kattamiseen. Meille tulee jonkin verran kyselyitä miten pääsee kiipeämään, jos ei ole jäsen. Jatkossa (kunhan koronatilanne sallii) kokeilemaan pääsee kyllä, mutta seuramme ulkopuolisille järjestämämme toiminta on sen verran vähäistä, että käytännössä jäsenyys vaaditaan mikäli boulderointia haluaa alkaa säännöllisesti harrastamaan Boulderverstaalla. Meillä ei ole ollenkaan henkilökuntaa, joten seuramme ulkopuolisten kiipeily onnistuu vain ohjatuissa tapahtumissa. Tulemme järjestämään varainhankintana kiipeilytyksiä ryhmille ja joitain kaikille suunnattuja avoimia vuoroja.

Jäsenemme ovat käyneet bouldervestaalla treenaamassa omatoimisesti rajoitusten sallimissa rajoissa. Ohjattua toimintaa aikuisille emme ole aloittaneet vielä edes jäsenillemme.

Nyt koronatilanne on mennyt parempaan suuntaan ja rajoituksia on alettu purkamaan. Voimassaoleva turvavälien noudattamisrajoite aiheuttaa kuitenkin edelleen haasteita toiminnan järjestämiselle. Tila on jäsentemme käyttöön sopivan kokoinen, mutta jotta turväväleistä voidaan huolehtia, paikalla ei voi olla kuin max 10 henk kerrallaan.

Aikaisemmat kuvat on otettu heti Boulderverstaan valmistuttua. Tätä nykyä seinät ovat saaneet katu-uskottavamman ulkonäön, kun kiipeilykenkien pohjista jää varsin helposti mustaa kumia seinien lähes valkoiseen maaliin. Myös kiipeilyotteista muodostettuja reittejä on seinillä jo paljon enemmän.

Boulderverstas -hanke

Bouldervestaan kiipeilyseinien rakentaminen aloitettiin vuodenvaihteessa. Tilan oli tarkoitus valmistua maaliskuun alkupuolella, mutta saimme lisäaikaa viimeistelyille, kun koronasulku esti toimintamme aloittamisen. Niinhän siinä aina käy, että kaikki se aika mitä on, tulee käytettyä ja tilamme valmistuminen venyi maaliskuun loppuun. Reittejä tehtiin kiireellä vielä huhtikuun alussa.

Valitettavasti koronatilanne muuttui sulun aikana huonompaan suuntaan, eikä toimintamme päässyt vieläkään alkamana kokonaisuudessaan, kun yli 12 vuotiaiden ja aikuisten ryhmäliikuntatoiminta suositeltiin edelleen keskeytettäväksi. 12 vuotiaiden ja nuorempien junioriryhmät alkoivat 8.4.2021. Boulderoinnin junioriryhmät osoittautuivat varsin suosituiksi ja halukkaita oli jonoksi asti.

Boulderverstaan rakennuskustannuksiin saimme tukea Kotkan kaupungilta ja Suomen kiipeilyliitolta. Moni yritys lähti sponsoroimaan hankettamme ja mahdollisti sen toteutumisen. Keräsimme varoja lisäksi pienkeräyksellä. Kiitos jokaiselle sponsoroijalle ja lahjoittajalle, te mahdollistitte hankkeemme toteutumisen.

Kiitos myös jäsenillemme, teille keiden ansiosta tämä paljon kaivattu, mutta suuritöinen hanke saatiin vietyä loppuun asti. Jos oltaisiin etukäteen tiedetty millainen urakka edessä on, voi olla ettei sen pariin oltaisi lähdetty ihan yhtä suurella innolla.

Sponsored by:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s